Nakon 13 godina RK Bosna Vispak i zvanično ponovo u Evropi!

U sezoni 2020/21. Rukometni klub Bosna Vispak iz Visokog se vraća u evropska takmičenja – ovaj put u EHF European Cup (nekadašnji Challenge cup).

Posljednji put naš tim je igrao u u Evropi 7. oktobra u okviru revanša 2. kola EHF cupa protiv slovenačkog Gold Cluba, kada su gosti u Visokom slavili sa 35:32. Zahvaljujući toj pobjedi Gold Club je prošao dalje, a u prvom meču u Sloveniji visočki rukometaši su odigrali neriješeno 37:37. U prvom kolu ovog takmičenja Bosna je tada izbacila ekipu Sutjeske iz Nikšića. U Nikšiću je bilo 21:21, a u Visokom je Bosna slavila sa 38:27.

Te sezone naš tim u Evropi su predstavljali: Mušinbegović, A. Čakić, Huseljić, E. Šahinović, Memija, Hadžić, Selimović, Begagić, Tatar, Hurem, Ahić, Zečević, Mustafić, Maslo, E. Sirćo, Mimić, Halilbegović i Vražalić.
Trener ekipe je bio legendarni Zdenko Antović.

Protivnika u 1. rundi novoformiranog takmičenja saznat ćemo 28. jula, kada će biti održano žrijebanje.

Ovom prilikom čestitamo RK Borac m:tel na tituli šampiona i plasmana u EHF Europe league, kao i RK Gračanica i MRK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje, koji će kao i naš tim igrati u EHF European cupu. Svima želimo mnogo uspjeha i da što bolje predstavimo našu zemlju u evropskim okvirima.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top