Nakon pauze stranica ponovo u funkciji, a rukometaši na pripremama

bosna_vs_maglaj_26_11_2011

bosna_vs_maglaj_26_11_2011Nakon što je završena protekla još jedna loša sezona u Premier ligi BiH, gdje je Bosna na jedvite jade izborila opstanak, u pauzi nakon prvenstva Bosna Prevent je doživjela mnogo promjena. 
Prvo treba napomenuti i čestitati juniorskoj ekipi Bosne Prevent na osvojenom 1. mjestu na državnom prvenstvu, kao i kadetima Bosne Prevent na osvojenom 2. mjestu takodjer na državnom prevenstvu. Obje ekipe su igrale pod palicom Kenana Ahića, kojem takodjer upućujemo velike čestitke.

 

Što se tiče administrativnih dešavanja u RK Bosna Prevent, konačno je održana skupština najavljivana već godinu i po, dosadašnji v.d. predsjednika UO Emir Fejzović je prestao obavljati tu funkciju, a on će od ove sezone zajedno sa Aidom Salkić obavljati funkcije potpredsjednika, dok je za novog predsjednika UO izabran Alija Bojčić.
A sastav novog UO izgleda ovako: Alija Bojčić, Aida Salkić, Emir Fejzović, Hajrudin Handžić, Edin Bukva, Haris Džafić, Mensur Ćuprija, te Halid Ahmetaš. 

Treba napomenuti i da je umjesto Najrudina Zilića za novog predsjednika skupštine izabran Jasmin Ahić.

Bilo je promjena i u stručnom štabu, pa je tako umjesto Samira Jamakovića imenovan Mirza Handžić.

U igračkom kadru Bosna Prevent se pojačala svojim bivšim igračima, i to ne desnoj strani gdje smo bili u deficitu, a to su desni bek Mirza Mimić, te desno krilo Haris Limo, a čini se da se postigao dogovor i sa Kenanom Ahićem.

Igrači Esad Zečević, Nedim Hasečić i Emin Kadić se nisu pojavili na okupljanju, i čini se da su se oprostili od aktivnog igranja.
Osim toga trener Sirčo je najavio mogućnost dolaska novog pivota, gdje je Bosna u teškom deficitu. 

 

Treba spomenuti i da je Bosna odigrala jednu prijateljsku utakmicu i to u Visokom sa Goraždem a poraženi su 27:31, obzirom da je prva utakmica, a i da su pripreme, ne treba im se uzimati za zlo ni igra, ni rezultat. 
Večeras u Goraždu Bosne Prevent igra sa istim protivnikom.

 

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top