Obilježavanje 65. rođendana: RK Bosna Visoko – RK Metaloplastika Šabac 15. januara

RK Bosna Visoko - RK Metaloplastika Šabac

Kao što je već poznato, naš klub će 19. februara 2019. godine obilježiti svoj 65. rođendan. U svojoj bogatoj historiji, klub se može pohvaliti sa učešćem u Prvoj ligi Jugoslavije, rezultatima napravljenim u Kupu Jugoslavije, ali i višestrukim titulama u Kupu i Prvenstvu Bosne i Hercegovine te sjajnim rezultatima svojih omladinskih selekcija tokom godina, velikim brojem reprezentativaca i sportskih radnika.

U sklopu više aktivnosti koje su planirane tim povodom, naš klub će već 15. januara, odigrati prijateljsku utakmicu sa dvostrukim prvakom Evrope, RK Metaloplastika iz Šapca, koja će ujedno biti i prva pripremna utakmica našeg kluba prije nastavka takmičenja u Kupu i Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

RK Metaloplastika osnovan je 1958. godine, a svoje zlatno razdobolje veže prije svega za 80-te godine, kada je ovaj klub bio ne samo najbolji klub u Jugoslaviji, nego i jedan od najboljih u Evropi. U tom periodu RK Metaloplastika je postao 7 puta prvak Jugoslavije, 4 puta osvajač Kupa, dva puta osvajač Kupa evropskih šampiona (1985. i 1986. uz još jedno finale i 3 polufinala), itd.

U novijoj historiji, RK Metaloplastika iz Šapca se može pohvaliti osvajanjem Kupa Srbije 2016. godine te igranjem finala EHF Challenge Cupa 2014. godine. U ovoj sezoni, Metaloplastika se trenutno nalazi na drugom mjestu Super lige Srbije te je svakako u igri za osvajanje titule ove sezone.

Uz podršku Općine Visoko, velika nam je čast da ćemo ponovo u Visokom moći ugostiti klub ovakvog renomea te na najbolji način započeti aktivnosti na proslavi ovog velikog jubileja za naš klub.

Utakmica RK Bosna Visoko – RK Metaloplastika Šabac odigrat će se u utorak, 15. januara, od 18 sati u KSC Mladost Visoko.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top