ODLUKA SAVEZA: RK “BOSNA” VISOKO ZVANIČNO OSTAJE U PREMIJER LIGI

Na sjednici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine održanoj u utorak, 1. septembra, odlučeno je da će Rukometni klub “Bosna” Visoko ipak igrati Premijer ligu BiH naredne sezone.

Visočki rukometni klub došao je u nezavidnu situaciju, nakon što su RK “Gradačac” i RK “Lokomotiva” uložili žalbu na nastup Mirze Hurema smatrajući da isti nije imao pravo igrati, u međusobnim utakmicama ovih klubova i Bosne (23. i 25. kolo) , koje je visočka Bosna riješila u svoju korist.

Na navedene utakmice Premijer lige BiH RK “Gradačac” i RK “Lokomotiva” su blagovremeno uložili žalbu na ispravnost registracije igrača RK “Bosna” Visoko Hurem Mirze lic.04. od kancelarije Saveza BiH (tj. Registracione komisije) je zatražen zvaničan, jasan i nedvojben službeni stav o ispravnosti registracije igrača RK “Bosna” Visoko Hurem Mirze, na osnovu koje bi se izrekla Odluka u prvom stepenu.

Prvostepenom presudom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine donesena je odluka u kojoj se navodi da će visočka Bosna igrati Prvu ligu FBiH. Međutim, uprava visočkog kluba uložila je žalbu, koja je uvažena i potvrđena na posljednjoj sjednici Rukometnog saveza BiH.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top