Održan press RK “Bosna Centrotrans” – Uprava i igrači jedinstveni: Cilj sami vrh tabele

Odavno nije viđena bolja atmosfera na prozivci rukometaša Bosne Centrotrans pred početak nove sezone, a razlozi su brojni, od finansijske konsolidacije i stabilizacije Uprave kluba koja je pojačana novim imenima, preko dolaska nekoliko iskusnih pojačanja, te povratka nekoliko Bosninih igrača, pa do dolaska novog trenera Dragana Zovke, koji će prema viđenom na prvom okupljanju, imati neke nove metode u radu. Tako bi se ukratko mogla opisati press konferencija povodom početka priprema, kojoj su prisustvovali novi trener, veliki broj igrača, kao i članovi Uprave Bosne. – Koji ćemo završiti na kraju ove sezone ja zaista ne znam. Na nama je da damo maksimum, na papiru imamo sjajne igrače, imamo pobjednički mentalitet iz prošle sezone, ono što nam je potrebno jeste rad bez pritiska. Možda je neozbiljno stavljati nas među favorite kao ekipu koja se tek vratila u Premijer ligu, ali prvo mjesto isključivo zavisi od igrača, ako oni to budu htjeli, kunem se da ćemo biti prvi. – kazao je u prvom obraćanju trener Zovko, te kazao kako će se u prvih 15 dana priprema raditi na fizičkoj spremi, a tokom priprema u planu su 62 treninga i svega četiri pripremne utakmice, što je još jedna od metoda u radu ovog stručnjaka, koji nije ljubitelj velikog broja pripremnih utakmica.

rkb_press-1

Nešto otvoreniji po pitanju ambicija bio je predsjednik RK „Bosna Centrotrans“ Adnan Delić. – U jako kratkom roku napravili smo ogromne stvari, vratili nekoliko svojih igrača koji su igrali Premijer ligu, a uspjeli smo dovesti i najzvučnija pojačanja od svih klubova. Sa ovim igračkim kadrom, uz ovakvu Upravu, te uz podršku naše vjerne publike naravno da su ambicije najviše, a to je sami vrh tabele. Svakako prioritet nije u prvoj sezoni osvojiti prvo mjesto,a onda nakon toga šta bude, cilj nam je stvoriti jednu dobru atmosferu i ovu lijepu priču produžiti da traje što duže, a ne da bude kratkog vijeka. – istaknuo je Delić.

rkb_press-4

Bosna je pred sezonu dovela i najveći broj pojačanja, a najzvučnije ime i povratnik nakon dužeg niza godina u Premijer ligu je Adnan Harmandić koji je godinama igrao u Njemačkoj. – Nakon desetak godina ponovo sam tu, iskreno došlo je do zasićenja od dugogodišnjeg igranja vani, mada je bilo opcija da karijeru i dalje nastavim izvan granica BiH. U Visoko me privukao interesantan projekat s novim ljudima, odličnim trenerom i mladom ekipom punom potencijala. Mislim da je Visoko uvijek imalo talentirane igrače, zadnjih par godina je sve to bilo malo zapostavljeno i izgubila se i publika, a naravno naš cilj je da ponovo dvorana bude puna i da se Bosna bori za sami vrh. – kazao nam je Harmandić.

rkb_press-5

Prvi trening rukometaša Bosne zakazan je za sutra u 10:00 sati na rukometnog igralištu u Lukama.

rkb_press-3

visoko.co.ba

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top