Pobjeda rukometa u Visokom: Bosna – Sloga 33:26

RK Bosna - RK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje

Rukometaši visočke Bosne slavili su 5 pobjedu u 6 utakmica te se tako zadržali na prvom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

O pozitivnoj rukometnoj priči u Gornjem Vakufu – Uskoplju smo već pisali, a danas je ta priča dobila još jednu stranicu u sjajnoj utakmici u Visokom. Kada spominjemo bh. rukomet onda su to uglavnom priče koje se vežu za različite afere i nepravilnosti, no da ipak postoji nada i da sport zaista može biti prava poveznica pokazala je večerašnja utakmica.

Naime, u Visoko je doputovala velika grupa navijača Sloge, koji su zajedno sa našim navijačima tokom cijele utakmice stvarali sjajnu atmosferu. Navijači dva različita kluba, iz dva grada, koje je povezala ljubav za rukometom, su na fer i sportski način bodrili svoje klubove te pokazali primjer koji treba slijediti u svim dvoranama širom Bosne i Hercegovine!

Kada je u pitanju sama utakmica, nju su nešto bolje otvorili rukometaši Sloge, i to prije svega zbog činjenice da je našem mladom pivotu, Kenanu Selimoviću, golman Sloge Miloš Močević sjajno odbranio dva udarca sa 6 metara, dok je s druge strane Abdurahmanović bio efikasn, pa je Sloga povela sa 3:1. Ipak, bez obzira na ova dva promašaja, trener Sirčo je ukazao potpuno povjerenje Selimoviću, što je ovaj poslije vratio na pravi način te do kraja utakmice postigao 2 gola.

U našoj ekipi do ove utakmice se nisu u potpunosti oporavili svi igrači, pa je trener Sirčo morao da ograniči minutažu pojedinih igrača, što je utjecalo na rotacije u timu te našu odbranu, a dodatni angažman na sebe je ponovo preuzeo i naš kapiten, Adnan Harmandić.

Ipak, vjetar u leđa našim rukometašima dao je Enes Sirčo, koji je svojim odbranama omogućio našim rukometašima da preokrenu rezultat, a posebno efikasan ponovo je bio Mirza Kapić, koji je utakmicu završio sa 13 golova.

Nakon što su naši poveli 11:8 nakon sjajne kombinacije i još jednog cepelina u realizaciji Kapić – Harmandić, pa potom i 13:8 golovima Kapića i Balte, činilo se da bi naši mogli završiti prvo poluvrijeme sa značajnijom prednošću, no Sloga se nije predavala te je do kraja prvog poluvremena uspjela smanjiti na 3 gola zaostatka (17:14).

U drugom poluvremenu prvi gol su postigli naši rukometaši i povećali prednost na 4 gola razlike, no naredne minute pripale su ponovo rukometašima Sloge, koji su uspjeli da izjednače. Ipak, bez obzira na evidentnu krizu u igru u tim trenucima, naši igrači se nisu dali pokolebati, te su uz pojačanju odbranu i bolju koncentraciju u napadu, uspjeli da vrate prednost te se ponovo odlijepe. U tim trenucima, posebno važne golove za našu ekipu postigli su Balta, Burić i Harmandić, pa je desetak minuta prije kraja utakmice postalo jasno da će bodovi ostati u Visokom.

Pored Kapića sa 13 golova, u našoj ekipi u napadu istakao se kapiten Harmandić sa 7 golova, po 3 su postigli Balta i Mimić, a po 2 Burić i Selimović. U ekipi sloge, pored Abdurahmanovića sa 10 golova, istakao se još Demirović sa 5 golova. I dok je prošle sedmice junak naše pobjede bio Mirnes Grčo, večeras je to priznanje bez ikakve sumnje zaslužio Enes Sirčo.

Prisutni u KSC Mladost Visoko mogli su uživati u veoma zanimljivoj utakmici i sjajnoj rukometnoj atmosferi, o kojoj će se sigurno mnogo pričati i u narednom periodu, a svakako se unaprijed radujemo revanšu i susretu sa sportskim prijateljima iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja te još jednoj dobroj utakmici.

U narednom kolu naši rukometaši gostuju ekipi RK Derveta.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top