Pobjedom nad Derventom u Visokom Bosna ovjerila prolaz u 1/4 finale Kupa BiH

RK Bosna - RK Derventa

Rukometaši visočke Bosne prvi su učesnici 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su u obje utakmice savladali rukometaše Dervente.

Nakon pobjede u prvoj utakmici sa 10 golova razlike, bilo je jasno da će revanš utakmica u Visokom poslužiti za davanje prilike većem broju igrača, što su iskoristila oba trenera. Naš tim utakmici je počeo u postavi Čabaravdić, Imamagić, Burić, Selimović, Mimić i Omanović, a na golu je stajao oporavljeni Enes Sirčo.

Utakmica je otvorena na pravi način te je naš tim poveo sa 3:0, no nakon par tehničkih grešaka u dodavanju i promašenih napada, gosti iz Dervente su uzvratili svojom serijom te poveli sa 4:3. Ipak, kada je u pitanju neka rezultatska neizvjesnost na ovoj utakmici, to je bilo sve što smo vidjeli, budući da su naši momci predvođeni prije svega golovima Mimića i Imamagića već u prvom poluvremenu napravili razliku od 3 gola, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 16:13.

U drugom poluvremenu priliku je dobilo još naših mladih igrača, Emrah Jamaković, Harun Sirčo i Harun Babić, uz Ahmeda Čabaravdića, koji se odbranama istakao posebno u posljednjih 10 minuta utakmice, kada je napravljena najveća razlika. Iako je bilo grešaka, ishitrenih šuteva i pogrešnih dodavanja, tokom utakmice smo ipak vidjeli pregršt lijepih poteza i efektnih golova. Samo u drugom poluvremenu Selimović je dao 7 golova, Jamaković 5, Sirčo 3 i Babić 2, dok je Imamagić, koji je odigrao svih 60 minuta, utakmicu završio sa 10 golova. U redovima gostiju bolji od ostalih bili su Dragičević sa 8 i Mišanović sa 5 golova.

Naš trener je uspio u svojoj namjeri da odmori dio igrača za predstojeću derbi utakmicu u Gračanici, dok navijači sigurno mogu biti zadovoljni sa utakmicom u kojoj je naš tim postigao 39 golova, za konačnih 39:25. Protivnik u 1/4 finalu Kupa BiH će biti poznat tek nakon novog izvlačenja parova, a ponovo će se igrati dvije utakmice.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top