Poraz na oproštaju od domaće publike, Maslo se oprostio

hmrk-zrinjski-rk-bosna-prevent-38-24__b12

hmrk-zrinjski-rk-bosna-prevent-38-24__b12U 25. kolu rukometne Premier lige BiH za rukometaše Bosna Prevent je dočekala Zrinjski, te još jednom prosula bodove na domaćem terenu.

 

 Bosna Prevent je samo jednom povela i to 2:1, nakon toga Zrinjski uzima stvar u svoje ruke i izabranici Zorana Dokića drže utakmicu u svojim rukama, Bosna je uspjela u drugom polovremenu tačnije na početku doći do 21:21, ali to je bio maksimum jer Zrinjski nakon toga ponovo ubacuje u brzinu više i do kraja uspijeva napraviti 5 golova razlike za konačnih 33:38. Imperativa nije bilo pa je Bosna igrala opušteno i loše, kao i svaku domaću utakmicu protiv malo jače ekipe. Kod Bosne je najefikasniji bio Enes Skopljak sa 8 golova, te Kenan Ahić sa 7, Enes Sirčo je dodao 9 odbrana. Kod gostiju Zadro je postigao 9, a Herceg 8 golova, golman Ante Grahić je sakupio 14 odbrana. 

Ono što je obilježilo ovu utakmicu jeste oproštaj Uzeira Masle od dresa Bosne Prevent, koji se tako nakon 11 godina oprostio igranja u prvom timu Bosne Prevent, i odlazi u Švedsku.

 

 

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top