Poraz u Gradačcu

Gradačac, 1. oktobra. Dvorana Gradačačkog sajma. Gledalaca 350. Sudije: Nermin Salkanović i Vladimir Zeljko (oba Zenica). Delegat: Milan Tubin (Doboj). Sedmerci: Gradačac 7 (5), Bosna Prevent 6 (5). Isključenja: Gradačac 8, Bosna Prevent 10 minuta. Rezultat: Gradačac-Bosna Prevent 36:29 (16:14).

GRADAČAC: Stojanović 8 odbrana; Trakić 2; Osmanović 2; Šahdanović; Duraković 1; Hrnjić; Šijaković 14 (3); Ilić 2; Ignjić 3; Kadić; Doborac 2; Isić; Radulović 2 odbrane; Marković 8 (2); Sarajlić; Džinović 1. Trener: Mehmed Doborac.

BOSNA Prevent: Žiga 5 odbrana; Vranac 1; Geko 1; Burić 1; Selimović 10; Balta 2 (2); Zečević 2; Sirčo Ed; Sirčo En. 8 odbrana; Omanović 2; Bećar 4; Musa; Ahić 3 (2); Kadić 1; Semić; Skopljak 2 (1). Trener: Edhem Sirčo.

RK Bosna Prevent nakon gostovanja u Gradačcu ostaje na 9 osvojenih bodova. U gradu Husein-bega su ostali kratkih rukava, pošto je tako moralo biti nakon loše odigrane utakmice. Od samog početka je visočki tim igrao bezvoljno, tj. bez iskazane želje da “napadne” svog domaćina. Valjda svjesni da su uradili dobar posao na startu prvenstva, u Gradačcu su se predali i prije početka susreta. Tim Mehmeda Doborca je morao igrati na pobjedu, pošto kiksa na domaćem terenu nakon tri gostujuća poraza na otvaranju šampionata za njih jednostavno nije smjelo biti. i nakon početnog ispitivanja snaga, za ovu sezonu dodatno pojačana ekipa Gradačca je stvorila solidnu razliku. Od 2:3 u 5. minuti, do 8:3 u 15. Ta serija domaćina je determinisala dalji tok utakmice. Stavila do znanja ko je favorit i ko ima veću želju za trijumfom. A jednako su griješili i jedni i drugi. S tim da su jedni imali igrača sa stopostotnim učinkom (Slave Šijaković), bilo da se radi o realizaciji kontranapada, sedmeraca i šuteva s pozicije, dok ovi drugi takvog pojedinca u subotu nisu mogli pronaći u svojim redovima. Pa ipak, nakon zatraženog time out-a u 17. minuti su stvari krenule nabolje za Bosnu. Za svega sedam napada gostiju se stiglo do 12:11, ali i za isto toliko minuta do kraja se nije moglo do potpunog preokreta. Enes Sirčo je odbranio što-šta u tom prvom poluvremenu i stvorio mogućnost za hvatanje priključka. Bio je to period nešto borbenije igre “Zelenih”, i kakva-takva šansa da se u nastavku uradi nešto više. U drugom poluvremenu je branio Faris Žiga i to više nego solidno. Ali nije bilo golova Geke, Edo Sirčo nije ni ulazio u igru, Ahić i Bećar nisu bili spremni na “fight”. Serijom od 5:0 na startu drugog dijela utakmice Gradačac lomi otpor Bosne, jer se višeovi ne žele ni pokušati oduprijeti. Trener Sirčo na teren šalje mlade. A oni su u gostima još uvijek ne mogu nositi sa problemima. Prije svega psihološki. To je rezultiralo saznanjem da u 49. minuti semafor pokazuje 30:20, što je bila i najveća prednost pobjednika. Tada se  vrše izmjene i u domaćem sastavu. Odbrana se više ne igra u punom kapacitetu niti na jednoj strani. Gledaoci se pate rastrganom igrom, tehničkim greškama, ali i prejeftinim golovima, koji su utakmicu od koje smo očekivali dobar rukomet odveli u drugi smjer. O manje kvalitetnom meču još treba kazati kako je bio izuzetno korektan i sportski, te kako sudijski par iz Zenice nije imao težak zadatak.
{fcomment}

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top