Poraz visočkih rukometaša na gostovanju u Zavidovićima

poraz-visockih-rukometasa-na-gostovanju-u-zavidovicima

Rukometaši Krivaje u okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili su na domaćem terenu nad ekipom Bosne iz Visokog rezultatom 30:28 (16:14).
Početak susreta protekao je u ujednačenoj borbi, a uglavnom su gosti ti koji su imali rezultatsku prednost. Gosti iz Visokog većim dijelom prvog poluvremena imali su i po dva gola prednosti sve do 25. minute susreta, nakon čega ekipa Krivaje serijom 4:0 stiže do preokreta. Posljednjih pet minuta pripalo je domaćim rukometašima koji su do odlaska na pauzu uspjeli sačuvati prednost. Rezultat nakon prvih trideset minuta glasio je 16:14.

Početkom drugog dijela sa dva vezana pogotka gosti dolaze do poravnanja rezultata 16:16. U narednim minutama gledali smo ujednačenu borbu sve do 46. minute susreta, kada je posljednji put bio neriješen rezultat 22:22. Serijom 4:0 domaćini u 53. minuti susreta stižu do četiri gola prednosti. Gosti su u 58. minuti uspjeli smanjiti zaostatak na samo minus jedan 28:27, međutim do kraja susreta prednost je ostala na strani domaće ekipe za na kraju konačnih 30:28.

Krivaju su pobjede vodili raspoloženi Jasmin Hadžihasić, koji je upisao dvadeset uspješnih intervencija, dok su se od strijelaca istakli Previšić Slavko sa devet i Mehić Eldar sa pet postignutih pogodaka. U redovima gostujuće ekipe najefikasniji su bili Čabaravdić Kerim sa šest te Vrazalić Faruk, Halilbegović Faruk, Nazifović Harun i Jamaković Emrah sa po pet postignutih pogodaka.

Visoko.co.ba/Svijet rukometa

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top