Predstavljeni novi članovi RK Bosna Visoko

Novi članovi kolektiva RK Bosna Visoko

U prostorijama KSC Mladost u Visokom održana je pres-konferencija RK Bosna Visoko, na kojoj su predstavljeni novi član Upravnog odbora Alen Burić, novi sportski direktor kluba Faruk Frljak, te novi koordinator omladinskih selekciija Mirza Handžić. Uvodno obraćanje pripalo je potpredsjedniku Upravnog odbora Dini Delibašiću.

“Upravni odbor je zadovoljan prethodnom sezonom, koja je prva za ovaj sastav ljudi na rukovodećim pozicijama. Naravno, u narednoj sezoni, kao što smo već nekoliko puta i ponovili, želimo još bolje rezultate. Sama činjenica da smo igrali finale Kupa govori da smo imali dobre rezultate, ali ne želimo na tome stati želimo korak više i vjerujemo u svoje mogućnosti i mogućnosti ekipe i trenera. Ono što sigurno javnost najviše zanima jeste da finansijski jako dobro stojimo i vjerujemo da će se taj trend nastaviti.”, istakao je Delibašić.

Potom se obratio Alen Burić.

“U Upravnom odboru RK Bosna Visoko je ekipa dobrih ljudi, koji odlično rade. Klub je za godinu dana mnogo napredovao i mislim da imamo kapacitet da više napredujemo. To je glavni razlog zbog kojeg sam se uključio da budem dio Upravnog odbora i da maksimalno dam sve od sebe da pomognem u tome da klub ostvari što bolje rezultate. Iskreno vjerujem da ćemo kroz naredne tri godine napraviti mnogo.”, kazao je Burić.

Sportski direktor Faruk Frljak zahvalio se UO RK Bosna na povjerenju.

“Ja sam Faruk Frljak, rođen sam u ovom gradu i odnedavno sam sportski direktor našeg RK Bosna. Vrijeme u kojem egzistiramo i nije baš najbolje, ova uprava je u dosadašnjem dijelu mandata uradila mnogo toga i nadam se da ćemo svi zajedno, uključujući trenera i igrače, napraviti iskorak da ostvarimo zacrtano. Želja mi je da imamo odličan ambijent u i oko kluba, te da RK Bosna bude dostojan reprezent našeg grada. Hvala UO na ukazanom povjerenju, koje ću, nadam se, uspjeti opravdati svojim radom i zalaganjem. Pred nama je nova sezona u kojoj trebamo bolji, jači i uspješniji. Zamolio bih sve navijače i simpatizere da se u što većem broju odazivaju na sve naše utakmice kako u Visokom, tako i u gostima, jer time ćemo dati svoj veliki doprinos da ekipa ostvari što bolje rezultate. Zato vas još jednom molim da budete naš osmi igrač. Moram da napomenem da su u prodaji godišnje ulaznice i to bijelo-zelene – član kluba, uz koju dobijate šal RK Bosna, te zlatne – partner kluba, uz koje na poklon dobijate dres RK Bosna. Karte se mogu kupiti u KSC Mladost, Caffe Sound i u prostorijama kluba”, govori Frljak i dodaje:

“Zamolio bih i sve privrednike u Visokom da se aktivno uključe, koliko je to u njihovoj mogućnosti, u sponzorisanje RK Bosna i time pokažu ljubav prema gradu i rukometnom klubu. Radom u klubu reprezentujemo sve nas, a time pomažemo i razvoju sporta u Visokom, jer naša djeca i naša omladina su naša najveća briga i ostavština za budćnost. Zato vas molim da se svi zajedno uključimo u ovaj projekat i da svi na kraju budemo ponosni i sretni što smo dio njega. Na kraju bih svima u Upravnom odboru, zaposlenim u klubu, kao i trenerima i igračima poželio sreću, puno sportskih pobjeda, što manje povreda i da na kraju slavimo titulu u Visokom, te naravno izborimo igranje u Evropi. Sve ću završiti riječima: Budi Bosna!”

Na kraju se obratio i koordinator omladinskih selekcija Mirza Handžić.

“Hvala Upravnom odboru na povjereju da obavljam dužnost koordinatora omladinskih selekcija. Ova pozicija mi nije strana i sigurno da imam i znanje i iskustva da rad omladinskih selekcija podignemo na veći nivo. Ono za što ću se ja posebno zalagati zajedno sa ostalim trenerima da i nivo treninga podignemo na viši nivo. Kada počne školska godina učinit ću maksimalne napore u upisu novih članova u klub, a sigurno da će nam tu pomoći igrači iz seniorskog tima, koji će nam biti jedna velika podrška u tom radu. Činjenično je stanje da je sve manje djece na treninzima, pa ćemo se svi zajedno morati potruditi da privučemo što veći broj polaznika škole rukometa. Sigurno da će i rezultati seniorske ekipe utjecati na to, pa se nadam da će oni biti najbolji mogući. Na taj način i Bosnina škola rukometa, koja važi za jednu od najboljih u BiH, postat će masovnija i privlačnija.”, poručio je Handžić.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top