Održana press konferencija RK Bosna Visoko

U prostorijama RK “Bosna” Visoko upriličena je press konferencija povodom završetka jesenjeg dijela prvenstva Prve lige FBiH Jug.
Visočki rukometaši su briljantno odigrali svim deset kola sa stopostotnim učinkom i zasluženo zauzimaju vrh tabele. Prisutnim novinarima obratili su se predsjednik Upravnog odbora Alija Bojčić i trener Mirza Handžić.

“Sinoć smo održali sastanak sa igračima, zahvalili se na postignutim rezultatima i konstatirali smo da u ovom prvom dijelu svi skupa završili 40 posto posla, a da nam 60 posto posla preostaje da završimo u drugoj polusezoni koja nas čeka i za koju se treba dobro pripremitI. Skrenuta je pažnja igračima a i trener je ukazao na to, da ovi rezultati koji su postignuti ne smiju da zavaraju nikoga, ni igrače ni publiku ni medije, jer glavni “udar” predstoji u “drugom poluvremenu” koji je zaista 60 posto opterećenja gledajući na to da će sve ekipe atakovatina RK “Bosna” Visoko da dođu do pobjede, a bit će malo i nezgodnih situacija koje bi morali da eliminišemo rezultatima, zalaganjem i neopuštanjem pokušati ostvariti cilj koji nam predstoji.

Predsjednik Bojčić se u ime Uprave zahvalio svim sponzorima kao i načelnici Babić te istakao da će se naredne godine organizovati proslava, obilježavanje 60 godina tradicije rukometa u Visokom.

Prvi dio sezone je odrađen na vrlo korektan način, zabilježeno je svih deset pobjeda. Moram uzeti u obzir da našu ekipu sačinjavaju igrači čiji prosjek godina ne prelazi 18  i ovaj rezultat zaslužuje veliku pažnju. Ova ekipa koja trenutno nastupa za RK “Bosna” Visoko u budućnosti bi trebala da vrati rukomet tamo gdje mu je mjesto a to je sigurno u sami vrh bosanskohercegovačkog rukometa. U narednih dvadeset dana radit će se maksimalno na podizanju fizičke spreme i snage, a 28. decembra igrači idu na zasluženi odmor. Već 6. januara počinjemo sa laganijim treninzima, a zvanični početak priprema za proljetni dio sezone je 20. januar. Sezona starta 1. marta i bit će dovoljno vremena da se još kvalitetnije fizički spremimo za naredne utakmice. Što se tiče odlaska na pripreme, sve zavisi od finansijske situacije, ali nadam se da će Uprava iznači rješenje da ekipa odradi neke mini pripreme”, kazao je između ostalog trener Mirza Handžić.

Sve u svemu, rukometna harmonija vlada među mladim i perspektivnim visočkim rukometašima, trenira se ozbiljno, a Uprava već kuje planove za narednu sezonu koju bi Bosna više nego sigurno trebala igrati u društvu najboljih. Mnoge ekipe također dijele mišljenje da je visočka Bosna u pozitivnom smislu uljez u Prvoj ligi FBiH. Tradicija i kvalitet je ipak na našoj strani, publike je nešto manje na tribinama ali ipak više nego kad smo ispadali iz Premijer lige.

Visočki rukometni klub je pravi raj za mlade rukometaše koji mogu dobiti i dobijaju dosta prilika da se dokažu. Mnogi od njih nisu iznevjerili ni trenera Handžića kao ni publiku, ali za stabilnog premijerligaša ipak će trebati pojačati igrački kadar jer sama mladost neće biti dovoljna bez iskustva.

http://vipromo.ba

{fcomments}

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top