“A” reprezentacija Saudijske Arabije u Visokom

U manje od 24 sata su rukometaši Bosne odigrali dvije utakmice. Drugu u nedjelju protiv “A” reprezentacije Kraljevine Saudijske Arabije, koju sa klupe vodi novi selektor, Jovica Cvetković. U BiH su na petnaestodnevnim pripremama, a nekoliko minuta pred ogled sa Visočanima smo porazgovarali sa Cvetkovićem, nekadašnjim igračem Crvene zvezde i Metaloplastike, te članom jugoslovenske reprezentacije koja je 1986. bila prvak svijeta u Švajcarskoj. U dresu sa državnim grbom je zabilježio više od 100 nastupa. Bio je selektor i srpske reprezentacije.

– Ovo je moj prvi dolazak u Visoko. Međutim imam prijatelje koji su bili i treneri ovdje i znam da je to sredina kao jedan rasadnik talenata još u Jugoslaviji bio. Nadam se da je to tako i sada.

 

        Od 26. septembra smo u BiH i ostajemo do 8. oktobra kada direktno idemo za Bahrein gdje ćemo igrati Prve igre Golfa. Mi se ovdje spremamo za te Igre, mada su i one jedna vrsta priprema za navikavanje na selekciju koju sam preuzeo prije 20 dana. I ja se navikavam na novi sistem i drugačiji rukomet, sa dosta promjena. Sve to zahtjeva vrijeme. Utakmice koje igramo u BiH nam mnogo znače i krenuli smo od slabijih prema jačim ogledima. Protiv Bosne ćemo odigrati prvu od tzv. “jačih utakmica”. Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema.

Poznato je da veliki broj ekipa i nacionalnih selekcija na Arabijskom poluostrvu vode stručnjaci sa prostora Balkana. Zamolili smo ga da da usporedbu i eventualni napredak timova iz tog dijela svijeta:

–          Lagao bih ako bi kazao kako znam mnogo o njihovom načinu igre. Kratko vrijeme sam tamo i tek sada počinjem da gledam kasete naših protivnika. Ali mogu da kažem jedno – prijatno sam se iznenadio potencijalom koji oni imaju. Očigledno je, ali istovremeno i normalno, da nemaju iskustva, jer imaju slabu ligu. Izlet po Evropi od mjesec dana je premalo. Međutim, oni hoće i žele. Pogotovo saudijska Arabija koja je propustila dva-tri velika takmičenja i sada žele povratak. U Jedi u januari mjesecu se igra turnir koji je kvalifikacioni za Svjetsko prvenstvo. Nadamo se osvajanju prvog mjesta i odlaska na to takmičenje. Ima dosta mladih igrača i pred njima je dug period napredovanja, kazao je Cvetković.

Gosti iz Saudijske Arabije su pokazali visok stepen fizičke pripremljenosti i ubojitosti sa bekovskih pozicija. Visočku Bosnu su nadtrčali. Imali su prednost od 10 golova razlike. Naši momci su tek tada shvatili da mogu pružiti više. Krenuli su u stizanje zaostatka i umalo su došli do cilja. Kod rezultata 33:29 Visočani su imali zicer koji nije pretvoren u gol. Uslijedilo je rutinsko privođenje kraju meča koji je mogao zadovoljiti malobrojnu publiku. Konačan rezultat je bio 37:30 za Saudijce.

FOTOGRAFIJE SA SUSRETA POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI !!!

{fcomment}

 

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top