REVIJALNA UTAKMICA RK BOSNA- HRK METKOVIĆ

KSC“Mladost“. Gledalaca: 500. Sudije: Emir Memić i Stanislav Vujić (oba Visoko). Sedmerci: Bosna 4(4), Metković 3(2). Isključenja: Bosna 8 min, 4 min.

BOSNA: Žiga (7 odbrana), Pekić (7 odbrana), Čabaravdić 2, Imamović 1, Mimić 1, Spahić, Ahić, Balta 4, Imamagić 6, Hasagić, Bečak 4, Lončar 3, Travančić 2, Burić 2, Skopljak 8, Begić.

METKOVIĆ: Jukić (5 odbrana), Volarević (1 odbrana), Maslać (6 odbrana), Marušić 2, Jelinić 5, Dominiković, Mateljak 1, Matić 6, Marević 3,A. Marić 4, Dolić 1, M.Marić 6.

U prijateljskoj rukometnoj utakmici koja odigrana u povodu 60 godina postojanja RK“Bosna“ Visoko, viđen je dopadljiv rukomet i domaćin je savladao svoje sportske prijatelje iz Metkovića sa 34:28, a povod da Bosna igra upravo protiv Metkovića je bila utakmica Kupa EHF iz davne 1999.godine, kada je Bosna u Visokom savladala tada moćnu ekipu Metkovića, koja je kasnije i osvojila prestižni trofej Kupa EHF. Uoči meča su gosti iz Metkovića uručili prigodan rođendanski poklon službenom predstavniku Bosne.

Posebnu pažnju je na poluvremenu ove utakmice izazvalo pojavljivanje na terenu ekipe Bosne koja je tada kao prvak BiH, pobjedila Metković sa 23:22 i nagrađeni su gromoglasnim aplauzom sa tribina. Trener Nevzet Sirčo, kapiten Mehmed Greda, pa zatim Mahir Džudžo, Edhem Sirčo, Adis Hadžić, Stanislav Vujić, Slaven Lončar, Almedin Mušinbegović, Tarik Karavdić, Muhamed Mustafić i Samir Jamaković su bili prisutni od igrača iz te ekipe, kao i tada sekretar Esad Konjičanin. Na kraju meča je veliki aplauz sa tribina dobila i ekipa Metkovića koja je svojim dolaskom oživjela drage uspomene.

tekst: visoko.co.ba
foto: vipromo.ba

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top