Rezultati prvog dana “Be the Champion 2015”

Danas je, prije samog svečanog čina otvorenja turnira odigrana utakmica između HRK Izviđač – RK Bjelovar, u kojoj smo mogli gledati sjajno sportsko nadmetanje i neizvjesnu završnicu, u kojoj je bolji bio HRK Izviđač, savladavši RK Bjelovar rezultatom 30:29. Nakon ove utakmice upriličena je i ceremonija otvorenja turnira, na kojoj je predstavljeno svih 6 ekipa, nakon čega se prisutnima obratio Edin Bukva, predsjednik UO RK “Bosna”, zahvalivši se na dolasku i poželivši sreću svim ekipa do kraja turnira.

Poslije otvorenja uslijedila je, za Visočane, glavna utakmica večeri u kojoj je RK “Bosna” tražila svoju prvu pobjedu na turniru protiv ekipe RK “Šamot” iz Aranđelovca (Srbija). Domaći su sjajno otvorili utakmicu, sa nekoliko brzih golova Imamagića, te je kroz cijelo prvo poluvrijeme Bosna imala prednost od najmanje dva gola, što je rezultat sjajne igre u napadu, ali su gosti iskoristili pojedine greške odbrane i do poluvremena uspjeli povratiti zaostatak, te se tako na odmor otišlo sa izjednačenim rezultatom, koji je glasio 13:13.

Na početku drugog poluvremena ekipa RK “Bosna” je nešto slabije odigrala, tražeći svoje šanse u napadu, pa su tako gosti sve do posljednjih 10 minuta vodili sa gol-dva razlike. Na ulasku u posljednjih 10 minuta utakmice ponovo se probudio Imamagić koji je sa nekoliko brzih golova i nakon sjajne odbrane Bosne vratio rezultat u egal. Ipak, do kraja utakmice igrači Bosne nisu izdržali pritisak, te je nekoliko sudijskih pogrešaka dovelo do bezidejne igre u posljednje dvije minute, što će na kraju rezultirati i porazom Bosne, koja je nakon sjajne igre, nažalost, izgubila.

Rezultat je na kraju glasio 22:25 u korist ekipe iz Aranđelovca, a trener visočke Bosne Antović sigurno će imati pune ruke posla u slaganju kockica do sutrašnjeg dana. Najbolji u redovima RK “Bosna” Visoko bili su Imamagić sa 7 golova i Hurem sa 4, dok su golmani Hadžić i Pekić upisali 5, odnosno 3 odbrane, s napomenom da je Hadžić zaradio i crveni karton. U redovima RK “Šamot” istakao se Aleksandar Glišić sa 8 golova, te golman Vladimir Đorđević sa 12 odbrana.

Turnir “Be the champion 2015.” nastavlja se već sutra od 09:30 sati, kada je na programu utakmica RK Čelik – RK Bjelovar, a u nastavku dana posjetioci će imati priliku da gledaju utakmice prema sljedećem rasporedu:

 

11:30 sati RK Krško –RK Šamot;

17:oo sati RK Čelik – RK Izviđač;

19:oo sati RK Krško –RK Bosna.

www.visoko.co.ba 

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top