RK Bosna Centrotrans Visoko putuje na završnicu Kupa u Banja Luku

RK Bosna - RK Konjuh 4. oktobar 2017

Ni 10 dana od sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao ni šest dana nakon našeg zvaničnog dopisa nismo dobili odgovor od RSBiH na pitanje po kojem osnovu sa javnog konkursa nismo dobili priliku da organizujemo završnicu Kupa BiH.

Ovim je nastavljena praksa RSBiH da se prema svim klubovima, ne samo prema RK Bosna Centrotrans odnosi maćehinski. Takva praksa pogubna je za bh. rukomet, koji ionako u tom administrativnom dijelu u samom vrhu slabo funkcioniše.

U toku sedmice imali smo sastanak Upravnog odbora i bez obzira na indolentnost, bezobrazluk i nezainteresovanost RSBiH da odgovori na naše upite, ali i da nam pošalje odgovor na prijavu za JAVNI KONKURS, Upravni odbor RK Bosna Centrotrans Visoko je većinom glasova odlučio da iz POŠTOVANJA prema NAVIJAČIMA i SPONZORIMA kluba pošalje ekipu na završnicu.

Pojavit ćemo se u Banjoj Luci, boriti od prve do posljednje minute, a nadamo se da će se čelnici RSBiH udostojiti i pojaviti na završnici Kupa, te na taj način možda nam uživo odgovoriti na naša pitanja.

Upravni odbor RK Bosna Centrotrans

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top