RK “IZVIĐAČ” POBJEDNIK TURNIRA – TREĆE MJESTO ZA RK “BOSNA”

Međunarodni rukometni turnir “Be the Champion 2015” koji je u protekla tri dana trajao u Visokom povodom obilježavanja Dana općine Visoko, a u organizaciji RK “Bosna” Visoko, završen je danas finalnim susretima i proglašenjem najboljih.

Na turniru su učestvovali: RK „Krško“ Krško (Slovenija), RK “Bjelovar” Bjelovar (Hrvatska), ORK “Šamot“ Aranđelovac (Srbija), te iz Bosne i Hercegovine: RK “Izviđač” Ljubuški, RK “Čelik” Zenica i RK “Bosna” Visoko.

Ove nedjelje odigrana je finalna utakmica između ekipa “Izviđač” iz Ljubuškog i “Šamot“ iz Aranđelovca. Bh. klub je savio rezultatom 36:29 (19:11).

U utakmici za 3. mjesto snage su odmjerili stari rivali RK “Bosna” i RK “Čelik”, a na kraju utakmice na semaforu je pisalo 29:27, čime su visočki “zeleni” završili kao trećeplasirani turnira “Be the Champion 2015”. RK “Bjelovar” porazio je RK “Krško” (34:29) u utakmici za 5. mjesto.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Ismar Hadžić (RK “Bosna”), za najboljeg strijelca Marko Sintič (RK “Krško”), dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Josip Šarac (RK “Izviđač”).

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top