Rukomet: Bosna 2 Visoko – Respect Sarajevo 23:28

U prvoj pripremnoj utakmici za šampionat 2021/22. za obje ekipe, bolja je bila ekipa Respecta (stari i sadašnji prvoligaš) od domaćina Bosne 2 (novi prvoligaš). Bosna je imala prosjek šuta 23/47 što je nešto manje od 50%. U prvom poluvremenu konstatovano je 9/23 što je bio uzrok vođstva Sarajlija tokom cijelog susreta. Domaćin je izjednačio 10 minuta prije kraja, ali izmjene koje su uslijedile u narednom periodu uzrokovale su ponovnu razliku golova za Respcet.

Respect je igrao cijelo vrije odbranu 6:0, dok su Visočani igrali i jednim dijelom 5:1 iako su otvorili i završili meč sa 6:0.Bosna je napravila samo nekoliko tehničkih grešaka, ali uz nedovoljno brzu igru u pozicionom napadu. Visočani su istrčali 6 kontri i polukontri, Sarajlije samo 4, te će ovaj segment obje ekipe morati popraviti. Bosna je igrala u odbrani požrtvovanije, a Respectovi napadi su bili iskusniji i učinkovitiji. Obje ekipe imale su slabu realizaciju viška igrača, ali bez tehničkih grešaka u njenim realizacijama. S obzirom na prvu utakmicu za obje ekipe, može se reći da je susret zadovoljio i publiku i stručne štabove uz opomenu na niz nedostataka u mnogim segmentima igre.

Visoko, KSC Mladost, 31. august 2021. godine, sati 19,00
Sudija: Vujić Stanislav
BOSNA Visoko:
Golmani: ALIHODŽIĆ Aldin 8 odbrana/25, SUBAŠA Mirza 1/8, ŠABANOVIĆ Dino 0/1.
Igrači: AHIĆ Nedim 2/4, AHMETAŠ Mirza 3/5, ALIJAGIĆ Emin 6/13, BOJČIĆ Adelmo, BURIĆ Bakir 2/4, DELIĆ Tarik 1/1, DELIBAŠIĆ Izet, HANDŽIĆ Ahmed, IHTIJAREVIĆ Emin 1/2, KAPIĆ Amer 1/5, KOKORUŠ Emil, NAZIFOVIĆ Harun 7/11 (penali 3/3), TATAR Kerim, VASILJEVIĆ Mak, ZEČEVIĆ Daris, ZUKIĆ Bakir, HUSELJIĆ Emiin.
Trener: Antović Zdenko. Pom. trener: Handžić Mirza
RESPECT Sarajevo:
Sipović, Duraković, Pleho, Klačar, Bajrović 1, Došlo, Tanović, Tanović 1, Zukić 3, Muratović 5, Halilović 5, Hošo 10, Šiljević 3, Tomas.
Trener: Tabak Adil.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top