Rukometaši Bosne se pobjedom protiv Slavije oprostili od svojih navijača

RK Bosna - RK Slavija

RK Bosna Centrotrans večeras je u Visokom slavio u posljednjoj utakmici Premijer lige pred svojim navijačima ove sezone. Naši rukometaši bili su bolji od rukometaša RK Slavija Istočno Sarajevo rezultatom 32:26 (poluvrijeme 13:13).

RK Slavija u Visoko je doputovao u dobrom raspoloženju nakon utakmice sa Izviđačem i sa evidentnom željom da napravi još jedno iznenađenje, predvođeni motivisanim Duškom Čelicom. Utakmica je otvorena vodstvom gostiju, nakon čega su naši uzvratili, no veći dio prvog poluvremena igralo se gol za gol.

U jednom trenutku naši su otišli na “plus 2”, a u prvom dijelu posebno su se istakli Burić, Harmandić te golman Grčo. Na drugoj strani, pored očekivano dobrog Čelice, posebno raspoložen je bio i golman Močević, koji je praktično držao Slaviju u igri sa odbranama sedmeraca, pa su gosti do kraja prvog poluvremena uspjeli da izjednače rezultat na 13:13.

Nošeni odbranama Močevića i tehničkim greškama naših igrača, gosti su uspjeli čak otići i na 2 gola razlike 15-tak minuta prije kraja utakmice (20:22), no naši se nisu predavali te su strpljivom igrom i uz povećanje procenta realizacije uspjeli ponovo da povrate prednost te mirno utakmicu privedu kraju.

Pored Harmandića koji je postigao 8 golova, izuzetno efikasni bili su još Burić i Kapić sa 5, Imamagić i Omanović sa 4 te Korjenić sa 3. Sjenu na ovu pobjedu svakako je bacila nova povreda u našem timu, a večeras je zbog povrede teren morao napustiti Korjenić, koji se priključio već širokoj listi povrijeđenih igrača među kojima su od ranije Travančić, Balta i Čolo.

Naši rukometaši, bez obzira na sve uspone i padove ove sezone, svakako nisu propustili priliku da se uz dobru i požrtvovanu igru oproste od navijača, koji su bili uz njih svaku utakmicu, a čiji ovratak na tribine je svakako jedan od najvećih uspjeha ove sezone.

Do kraja Premijer lige ostalo je još samo jedno kolo, a prvenstvenu sezonu završavamo utakmicu kod komšija iz Kaknja, koji na žalost nisu uspjeli da obezbjede opstanak u Premijer ligi ove sezone.

Nakon te utakmice naše rukometaše očekuje Final 4 Kupa Bosne i Hercegovine, koji će održati 26. i 27. maja u Banja Luci, gdje pored domaćina Borca i Bosne, učestvuju još Zrinjski i Konjuh.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top