Rukometaši Bosne slavili u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Slobode

RK Bosna - RK Sloboda Tuzla

U sklopu priprema za početak nove sezone naši rukometaši večeras su u Visokom savladali ekipu RK Sloboda Tuzla rezultatom 31:29 (poluvrijeme 15:14).

Za našu ekipu ovo je bila prva pripremna utakmica, što se moglo i primijetiti, no već i u prvom poluvremenu rezultat u korist našeg tima se kretao od 3 do 5 golova razlika. Očekivano, trener Sirčo je odlučio dati priliku većem broju igrača i probati različite kombinacije u napadu i odbrani, no uslijed većeg broja tehničkih grešaka, gosti iz Tuzle su se pred kraj poluvremena uspjeli “vratiti” u utakmicu pa se na odmor otišlo pri rezultatu  15:14 u korist Bosne.

U drugom poluvremenu, naši momci su zaigrali uz nešto više koncentracije, pa je rezultat u jednom trenutku bio solidnih “plus 8” u korist naše ekipe, no ponovila se priča iz prvog poluvremena, gdje igrači na terenu nisu zadržali očekivani nivo koncentracije bez obzira što je utakmica izgledala kao da je već “riješena”, pa su uporni momci iz Tuzle ponovo uspjeli smanjiti zaostatak te se utakmica završila rezultatom 31:29.

Prvo ime u našoj ekipi i na samoj utakmici bez ikakve sumnje je bio Mirza Kapić sa 10 golova, koji je uvijek bio prvi na protivničkoj polovini u kontra napadu, Imamagić je postigao 6, dobru rolu na poziciji pivota odigrao je mladi Selimović, a priliku na golu su dobili Sirčo, Čabaravdić i Grčo. Mogli bi se reći da su u našoj ekipi kontra napadi funkcionisali veoma dobro, kao i odbrana u određenim fazama utakmice, dok je nedostajalo nešto više golova sa bekovskih pozicija.

Ipak, prijateljske utakmice su prava prilika da se što većem broju igrača, posebno onih mlađih, pruži prilika za igru, kao i da se probaju različite taktičke kombinacije te smo sigurni da će se u narednim utakmica smanjiti broj tehničkih grešaka te održati koncentracija tokom cijele utakmice bez obzira ko je na terenu u određenom trenutku i koji je rezultat.

Naši momci bi naredne sedmice trebali odigrati još utakmicu sa RK Sloga iz Doboja te uzvratnu utakmicu sa RK Sloboda u Tuzli, dok bi sezona, ukoliko ne bude dodatnih problema, trebala početi 22. septembra.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top