Rukometaši visočke Bosne predaju ulogu favorita Vogošći

Sa treninga pred utakmicu sa Vogošćom

Nakon poraza u Mostaru u od Zrinjskog (36:26) rukometaši Bosne Centrotrans iz Visokog u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu u KSC Mladost dočekuju novog lidera na tabeli ekipu Vogošće Poljine Hills.

Trener Visočana Dragan Zovko istakao je da ciljevi Bosne i Vogošće ove sezone nisu isti.

– Treniramo uobičajenim tempom kao i prije svake druge utakmice. Vogošća je kvalitetna i stabilna ekipa, mi smo se ove godine vratili u Premijer ligu i stičemo iskustvo. Naši ciljevi i ciljevi Vogošće nisu isti, učinit ćemo sve da pobijedimo i nadam se da će publika uživati u istinskom derbiju, istakao je Zovko i naglasio kako ekipa diže formu tokom prvenstva i u svakom narednom kolu nastoji da pruža sve bolje partije.

– Šanse da se ostvari pobjeda su uvijek podjednake, tako je u svakom susretu, pa i u predstojećem protiv Vogošće. Nadam se povoljnom zdravstvenom biltenu u ekipi i siguran sam da volja igrača neće niti jednog trenutka doći u pitanje. Taktički i tehnički ćemo se dobro pripremiti, mislim da smo fizički veoma dobro pripremljeni i da igramo agresivnu odbranu tokom cijelog susreta, zbog koje smo postali hit u ovoj sezoni, poručio je Zovko.

Kapiten Bosne Centrotrans Adnan Harmandić istakao je de ja Vogošća favorit, ali je pozvao publiku da još jednom napuni dvoranu Mladost i podrži ekipu do pobjede.

– Tabela pokazuje da je Vogošća favorit, ali mi se nikad ne predajemo. U dosadašnjem dijelu sezone publika je bila vrlo važan faktor za nas. Očekuje nas dobar meč i nadam se da će naši navijači kao i dosad biti uz nas, da će napuniti dvoranu, a mi ćemo dati sve od sebe, kazao je Harmandić.

Utakmica RK Bosna Centrotrans – RK Vogošća igra se sutra (subota) od 19 sati.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top