Saopštenje UO RK Bosna-Prevent

logo_rk_bosna

logo_rk_bosnaUO RK“Bosna Prevent“ je održao redovnu sjednicu u ponedjeljak, 12.12.2011.godine na kojoj je napravljen osvrt na cijeli tok prvog dijela sezone 2011/2012.  i rezultate koji su ostvareni i  ovom prilikom na prvom mjestu Uprava želi čestitati treneru i igračima na ostvarenim rezultatima, posebno imajući u vidu sve turbulencije koje su se dešavale od samog početka priprema za ovaj dio sezone. Ujedno se želimo i zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli funkcionisanju Kluba.

Radi malog podsjećanja treba reći da su se pripremne aktivnosti, uslijed nedostatka finansijskih i materijalnih sredstava, održale u Visokom i da je sami početak zvaničnih priprema obilježen velikim nezadovoljstvom igrača zbog zaostatka i dugovanja koje je Klub imao prema njima, što je uzrokovalo i bojkot treninga od strane nekolicine igrača.Opredjeljenje na početku sezonu vezalo se za oslanjanje na vlastiti igrački i trenerski potencijal, prevashodno na rad i izgradnju  mlađih  igrača .

Odmah na početku sezone  dolazi do najave odlaska igrača  i na zahtjev igrača Uprava daje saglasnost za odlazak Lime ,Tatara i Mustafića.

Cijeneći zahtjeve igrača, njihovo  ranije iskazano strpljenje, ali i mogućnosti koje su im se otvorile kako u smislu nastavka igračkih karijera tako i sticanja materijalnih sredstava sa jedne strane,  ali i finansijske mogućnosti kojima Klub raspolaže sa druge strane, Uprava kluba je napravila  sporazumna rješenja. Napominjemo da smo bili svjesni težine donesene odluke, ali i sveukupne situacije i nedostatka igrača.

U drugom dijelu, nezadovoljstvo igrača kuliminiralo je u trenutku utakmice koja se trebala igrati u Živinicama kada je došlo do bojkota od strane četvorice igrača a to su Geko, Zečević, Selimović i Ahić. Od tada prestaje njihovo aktivno treniranje i sudjelovanje u radu Kluba. Prema igračima su izrečene mjere u skladu sa Pravilnikom kluba.

U prethodnom periodu sa svim igračima je u nekoliko navrata vršena komunikacija i Uprava je pokušala iznaći kompromisno rješenje kako bi se sva četvorica vratila. Na žalost to se nije desilo. Sa Selimovićem je, na njegov zahtjev, napravljen sporazum u interesu i na zadovoljstvo obje strane. Geko je suspendovan, a Ahić i Zečević, koji su se stavili na raspolaganje Klubu po isticanju suspenzije, bit će na raspolaganju Stručnom štabu. U  Petak se igra prva  utakmica drugog dijela sezone 2011/2012 nakon čega je pauza  i tada treba učiniti maksimalne napore da se situacija u Klubu konsoliduje, da se sagledaju mogućnosti određenih pojačanja i odrede prioriteti rada u narednom djelu .

 

Visoko, 13.12.2011.g.

Upravni odbor
RK Bosna Prevent

Edina Hasečić, predsjednica

 

 

 

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top