Saopštenje UO RK “Bosna-prevent”

thumb_logo_rk_bosna

thumb_logo_rk_bosnaU subotu je Bosna Prevent pretrpjela svoj treći ovosezonski poraz. U Živinicama je bolji bio domaći Konjuh i slavio pobjedu od 40:27, poluvrijeme 19:14. Međutim, ovaj vikend je obilježilo odustajanje četvorice igrača od putovanja na pomenuti meč. S tim u vezi, Upravni odbor RK Bosna Prevent je izdao Saopštenje za javnost u kojemu stoji:

“Teška  situacija  u  pogledu  nedostatka finansijskih sredstava od  početka sezone 2011/2012  uzrokovala velike teškoće u radu i bila uzrok  velikog  nezadovoljstva  igrača što je u nekoliko  navrata  prijetilo opasnošću eskaliranja  to se nije desilo najaviše zbog uzajmnog razumjevanja i poštivanja kao i tolerancije koja je bila na dosta visokom nivou .Uprava je činila maksimalne napore i zajedno sa svim sponzorima uspjela obezbjediti jedan dio sredstava od kojih je najveći dio usmjeravan na isplatu duga  igračima i stručnom štabu dok je drugi dio morao biti usmjeren na elementarne stvari bez kojih nema igranja i utakmnica .Nažalost nezadovoljstvo igrača je kulnmiralo odlukom da se u ovom trenutku oproste od igranja  tako da po svojoj odluci u nastavku sezone kao igrači više neće trenirati i igrati Geko, Selimović, Ahić i Zečević .

 

Uprava RK „Bosna Prevent“Visoko je  zajedno sa trenerom ekipe na neki način  zatečena odlukama igrača da  ne idu i ne igraju utakmivu protiv „Konjuha „u Živinicama .Trenutak u kome su donijeli svoje odluke za klub , upravu i stučni štab  je zaista iznimno težak  ali  sa druge strane svako pojedinačno najbolje zna šta je za njega lično dobro i kada treba da donese određenu odluku.

Uprava je sa odlukom igrača o prestanku igranja upoznata nakon razgovora kojeg su u subotu vodili sa članom uprave koji je i zadužen za rad sa igračima,gospodinom Almedinom Babićem.Dan ranije igrači su obaviješteni da je obezbjeđen dio sredstava koji im je isplaćen u subotu u prijepodnevnim satima.

Trener će u skladu sa zatečenom sitiuacijom i pravailnikom , dati svoj prijedlog mjera a uprava će potom na zvaničnoj sjednici razmotriti cijelu situaciju i donijeti adekvatne odluke poštujući prije svega pravilnik , želje pojedinačnih igrača i interese kluba. .

Ono što svakako  treba istaći je da su  spomenuti igrači u prethodnom periodu sasvim sigurno dali doprinos veoma uspješnom početku i toku sezone, da su pokazali  strpljivost za sve teškoće u kojima se klub našao do određene mjere te ća će sasvim sigurno klub u nastavku sezone biti značajno oslabljen njihovim eventualnim odlaskom .Klub nastavlja dalje takmičenje  sa mlađim igračima koji će imati jedinstvenu priliku da iznesu ostatak sezone do kraja a trener da polahko i sigurno oblikuje mlade igrače.Šta će se u pogledu obezbjeđenje sredstava i koncepcije i strategije igranja dešavati prije početka drugog djela sezone vidjet ćemo.

Možda je ovo i prilika da se i sve gradske strukture kao i svi potencijalni sponzori zapitaju kao prvo želimo li i imamo li snage i  sredstava da imamo premijerligaša ili ćemo shodno raspoloživim sredstvima i voljom i entuzijazmom igrača odrediti i svoje ambicije .

Rukomet se igrao toliko godina i igrat će se sasvim sigurno i u daljem periodu ali  je sigurno da za veće rezultate i veće ambicije nedostaju sredstva i da je neophodan angažman šire zajednice .

Igračima Zečeviću ,Geki ,Selimoviću i Ahiću ovom prilikom se zahvaljujemo na dosadašnjem trudu i rezultatima i  želimo im dobro zdravlje i puno sreće i  uspjeha  u životu “.

{fcomment}

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top