Sirčo pogodio za pobjedu u posljednjim sekundama

sirco
sirco
KSC“Mladost“. Gledalaca: 500. Sudije: Mladen Dragičević (Doboj) i Vladimir Križanec (Banja Luka). Delegat: Zdenko Alpeza (Mostar). Sedmerci: Bosna 10(6), Goražde 4(3). Isključenja: Bosna 4 min, Goražde 12 min. BOSNA-PREVENT; Tatar (13 odbrana, 1 sedmerac), En.Sirčo, Balta, A.Ahić, E.Zečević 1, M.Zečević, Omerović 3, Burić, Skopljak, K.Ahić 6(3), Ed.Sirčo 6, Mustafić 7(3), Geko 1, Limo 1, Begović, Žiga. Trener: 

Samir Jamaković GORAŽDE: Savić (16 odbrana, 3 sedmerca), Bukva 2, Biljaka 9, Martić 2(1), Građan 2, Glavonjić, Jamak, Bezdrob, Dedović, Marić, Delić 5(1), Fidahić 2(1), Halilović, Žiga, Grbić 3, Džandžanović (1 odbranjen sedmerac). Bosna-Prevent – Goražde 26:25(11:13). 

Kakva drama na otvaranju proljetnog dijela prvenstva u Visokom. Ekipa Goražda je pokazala da je s pravom u vrhu tabele, a rukometašima Bosne-Prevent pripadaju sve čestitke za veliku borbenost, koja je na kraju nagrađena i pobjedom. Većim dijelom susreta gosti su imali rezultatsku prednost, a najveća je bila tri gola razlike koju su imali u više navrata. Međutim, završnica je bila potpuno izjednačena. Bosna- Prevent se odbranila tačno minutu prije kraja kod nerješenog rezultata i tako dobila priliku za zadnji napad koji je okončan tako što je najiskusniji igrač, a ujedno i trener, Edhem Sirčo preuzeo odgovornost i bukvalno u posljednjim sekundama meča pogodio za pobjedu i veliko slavlje i na parketu, ali i na tribinama. Bitno je naglasiti da je Bosna-Prevent u cijeloj utakmici napravila samo jednu izmjenu i to u odbrani (Zečević-Limo), tako da je pobjeda u ovakvoj završnici pravi podvig. U sljedećem kolu Bosna-Prevent gostuje u Gračanici.

visoko_co_ba

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top