Sloboda – RK Bosna Centrotrans 30:15

Analiza utakmice: Po završetku utakmice u tuzlanskom Mejdanu teško je pronaći riječi za pohvalu visočke ekipe, koja je u gotovo svim segmentima igre u ovoj utakmici pobacila, ne opravdavši svoju ulogu favorita u ovom susretu. Prvih petnaestak minuta utakmice igralo se ravnopravno, uz blagu inicijativu domaće ekipe Slobode, koja će se kasnije pretvoriti u jaku igru i konačno pobjedu, nakon pet vezanih poraza. Mladići u redovima visočke Bosne nisu se mogli oduprijeti jakoj odbrani i dobrom napadu na crti koji je Sloboda tradicionalno forsirala u ovoj utakmici, te je tako konačni rezultat od 30:15 pokazatelj ekipnog nezalaganja Visočana, koji su nažalost, pretrpjeli rezultatski težak poraz. No, ovakva igra je vjerovatno rezultat psihičkog i fizičkog pražnjenja ekipe koja iza sebe ima dvije odlične utakmice i pobjede protiv dva velika favorita, Konjuha i Dervente, što je sigurno dovelo do izvjesnog sloma u ovoj utakmici i na kraju poraza.

Svakako, ovakve oscilacije za jednu mladu ekipu, kakvu imaju Visočani, su normalne i teško je da momci koji predvode RK Bosna Centrotrans mogu cijelu sezonu odigrati na vrhunskom nivou, kao njihove starije kolege sa mnogo godina iskustva, ali će ovo biti jedna dobra škola za njihovu budućnost i budućnost rukometa u Visokom.

Pojedinačnu statistiku ovog puta nećemo iznositi, jer ovaj poraz je isključivo ekipni poraz i stoga je rezultat sam dovoljan pokazatelj igre.

No, Visočani će u želi za postizanjem velikog rezultata ove godine morati što prije zaboraviti ovu lošu epizodu u Tuzli, te će se morati okrenuti pripremi za naredne utakmice, u kojima će potražiti eventualni priključak sa ekipama iz vrha tabele.

Već narednog vikenda, tačnije u nedjelju, Visočani će na domaćem terenu, u KSC “Mladost” Visoko, dočekati ekipu RK Gračanica, u kojoj će RK Bosna Centrotrans također imati ulogu favorita, budući da se ekipa iz Gračanice nalazi tek na 13. poziciji, sa lošim skorom u posljednje dvije utakmice.

Važna je i napomena da će svi oni koji ne posjete KSC “Mladost” narednog vikenda imati priliku da utakmicu RK Bosna Centrotrans – RK Gračanica prate u direktnom prenosu na BHRT 1, od 15:25 sati.

http://www.visoko.co.ba

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top