Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja boljom igrom do zaslužene pobjede

RK Sloga GVU - RK Bosna Visoko

Serija utakmica po rasporedu srijeda-subota nastavljena je novim gostovanjem našeg tima, ovaj put kod sportskih prijatelja iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Domaćini su nakon neočekivanog poraza od Slavije u utakmici sa našim timom tražili pobjedu kako bi se vratili u ravnopravnu borbu za play-off, te su nošeni sjajnom podrškom sa tribina sasvim zasluženo došli do devete pobjede u sezoni.

Utakmicu su ipak bolje otvorili naši igrači te poveli, no nakon što su propustili priliku da iz kontra napada povećaju svoje vodstvo, igrači Sloge su preuzeli vodstvo koje više nisu ispuštali do kraja utakmice.

Igrači Sloge su igrali strpljivo tražeći eventualne pukotine u našoj odbrani, a glavni motor ove ekipe bio je srednji bek Halebić, koji je svojim konstantnim prodorima pravio velike probleme našoj odbrani. Baš kao i u utakmici protiv Sloge iz Doboja, naši su ponovo promašili par kontra napada i sedmerac, što su igrači Sloge znali iskoristiti pa se na odmor otišli pri rezultatu 15:10 za Slogu.

U prvih 15 minuta drugog poluvremena, igrači Sloge su nastavili sa dobrom igrom te u jednom trenutku poveli i sa 7 golova prednosti (23:16 u 47. minuti). Kada se činilo da bi Sloga ovu utakmicu “mirno” mogla privesti kraju, naši su konačno zbili redove u odbrani te pametnom i strpljivom igrom napravili seriju od 6-1 te tako došli na samo 2 gola zaostatka u 54. minuti nakon što je Omanović pogodio iz sedmerca. Ipak, već u slijedećem napadu Omanović je isključen na 2 minute, a Sloga sa sedmerca ponovo povećala svoju prednost, te više nije bilo prave prilike za potpuni preokret.

Prvo ime našeg tima bio je Toromanović sa 7 golova, dok su Slogu predvodili Alibegović sa 9 i Abdurahmanović sa 8 golova.

Iako je svaki poraz težak te ima svoje uzroke, kada je u pitanju ova utakmica, vjerujemo da ipak možemo istaknuti i one pozitivne strane. Prije svega, naša ekipa je pokazala još jednom da se bori do kraja te da bez obzira na rezultat, ne odustaje do posljednjeg zvižduka. Pored toga, naš desni bek Faruk Čolo je u ovoj utakmici dobio veću minutažu te je sa 4 gola podsjetio na svoje partije iz prošle sezone. Nakon neočekivanih promjena u ekipi, ostatak tima se i dalje prilagođava na novu situaciju i nešto drugačije uloge u odnosu na početak sezone, Kapić se polako vraća u formu kakvu je imao povrede pa smo sigurni da ova ekipa predvođena Harmandićem i Toromanovićem ima još neiskorištenog potencijala koji tek treba da se pokaže do kraja sezone kroz rad na treningu i dodatno uigravanje.

Ipak, najbolje od svega, a što se još jednom mora spomenuti, je sjajna sportska i rukometna priča koja se dešava u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Preko 2.000 navijača na tribinama, fer i sportsko navijanje od prve do zadnje minute, zajedničko navijanje i druženje navijača Sloge i naših navijača koji su došli iz Visokog, skandiranje domaćih navijača našoj ekipi te gostoprimstvo domaćina su samo neki od razloga zašto se nadamo da će se ova pozitivna priča nastaviti te da će se naše ekipe ponovo sastati u play-off završnici.

Serija utakmica srijeda-petak u ovom mjesecu za naše rukometaše se konačno završava subotnjom utakmicom protiv Dervente u Visokom. Sezona još nije završena, prava borba za plasman pred play-off tek predstoji. Idemo dalje, zajedno!

RK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje – RK Bosna Visoko 27:23 (poluvrijeme 15:10). Dvorana: Dvorana u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Sudije: Mešić/Šatordžija. Delegat: Primorac. Isključenja: Sloga 10 min., Bosna 10 min. Sedmerci: Sloga 4(4), Bosna 7(4).

RK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje: Drino, Biljaka 5, Halebić, Demirović, Dedić 1, Ljutić 3, Močević, Rušpić, Đikić, Pokvić, Alibegović 9, Pedić, Petković, Purić 1, Abdurahmanović 8, Čizmović.
Trener: Rasim Demirović.

RK Bosna Visoko: Grčo, Sirčo, Čabaravdić A., Čabaravdić K. 2, Burić, Kapić 6, Harmandić 2, Čolo 4, Balta, Omanović 3, Selimović, Toromanović 7, Imamagić, Babić, Jamaković A., Jamaković E.
Trener: Edhem Sirčo.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top