Treći poraz u Premijer ligi: Leotar savladao Bosnu Vispak

Nakon teškog poraza i ispadanja iz Kupa Bosne i Hercegovine, rukometaši visočke Bosne Vispak doživjeli su i drugi ovosedmični poraz. Ovog puta bolji od Visočana bili su predstavnici ekipe iz Trebinja, u okviru prvenstvene utakmice Premijer lige BiH, rezultatom 28:26.

Od samog starta gledalli smo izuzetno neizvjesnu utakmicu, u kojoj je preovladavala nešto bolja igra gostiju iz Visokog, te su mnogi zaljubljenici u rukomet u našem gradu polagali velike nade da bi se Bosna Vispak sa gostovanja kod Leotara mogla vratiti sa bodovima. S druge strane, domaći rukometaši su pružali odličan otpor, no unatoč svim njihovim nastojanjima na terenu Visočani su uspjeli privesti prvi dio utakmice kraju sa prednošću od jednog pogotka, pri rezultatu 12:13.

Nastavak susreta donio je još bolju igru visočkih rukometaša te su nade u pobjedu povećavane, sve do 45. minute kada je nastupio crni period u igri gostiju. Tu priliku rukometaši Leotara iskoristili su na dobar način te su utakmicu preokrenuli u svoju korist u posljednjih deset minuta utakmice, proslavivši sa dva gola prednosti na kraju susreta.

Drugi ovosedmični poraz donio je malo obeshrabrenje u redove rukometaša i ljubitelja ovog sporta u našem gradu, no već narednog vikenda Visočani će imati priliku ispraviti svoje greške. Naime, RK Bosna Visoko naredne subote ponovo će gostovati u Tuzli, kod ekipe Slobode, te se već mnogi nadaju revanširanju za poraz u Kupu BiH.

Visoko.co.ba / Rkbosna.ba

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top