U derbiju 14. kola Bosna dočekuje Izviđač u Visokom

RK Bosna - RK Izviđač

Bez obzira na sve poznate probleme koji opterećuju rad Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, nakon zimske pauze u subotu se utakmicama 14. kola nastavlja Premijer liga za rukometaše.

Prvi dio sezone naši rukometaši završili su sa 16 osvojenih bodova u 12 utakmica (5 pobjeda, 6 poraza i 1 neriješen rezultat), bez bodova sa gostujućih terena, ali i bez poraza u Visokom. Zimsku pauzu naši rukometaši iskoristili su za kvalitetne pripreme u Visokom te su u tom periodu odigrali 5 utakmica (4 pobjede i 1 poraz) i spremno dočekuju nastavak sezone.

U 14. kolu RK Bosna Centrotrans Visoko dočekuje RK Izviđač Central osiguranje iz Ljubuškog, koji se trenutno nalazi na drugom mjestu, sa samo jednim bodom zaostatka za RK Vogošća, te bez ikakve sumnje spada u red favorita za osvajanje šampionske titule ove sezone. Izviđač je također bio veoma uspješan u pripremnom periodu te sigurno u Visoko dolazi sa velikim ambicijama.

Dueli višestrukih osvajača titula prvenstva i kupa Bosne i Hercegovine su uvijek plijenili pažnju navijača, pa ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put. Naši rukometaši obećavaju maksimalni angažman te se nadamo da ćemo uz podršku navijača slaviti još jednu pobjedu.

Cijena ulaznice za ovu utakmicu iznosi 3 KM, a sav prihod od prodanih ulaznica će biti iskorišten za nastavak radova na rekonstrukciji KSC Mladost, čiji je RK Bosna Centrotrans najveći korisnik. U nastavku sezone i dalje vrijede sezonske i članske ulaznice – zelene, srebrene i zlatne.

Delegirane sudije na utakmici su Dejanović – Marčetić, a delegat Sarajlić. Utakmica RK Bosna Centrotrans Visoko – RK Izviđač Central osiguranje Ljubuški igra se u subotu, 24. februara, od 19 sati u KSC Mladost Visoko.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top