U derbiju kola Bosna i Vogošća podijelili bodove

RK Bosna - RK Vogošća

Utakmica između RK Bosna Centrotrans Visoko i RK Vogošća Poljine Hills opravdala je epitet derbija kola, a na kraju je završena podjelom bodova, uz rezultat 26:26 (poluvrijeme 14:10).

Otvaranje utakmice i veći tok prvog poluvremena protekao je u prednosti našeg tima, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 14:10. Obje ekipe su igrale izuzetno čvrsto odbranu, što je dovelo do velikog broja dosuđenih sedmeraca, uz mali broj odbrana golmana sa obje strane.

U drugom poluvremenu, prvih 15 minuta se uglavnom igralo gol za gol, a RK Bosna Centrotrans Visoko je uspijevala da održi prednost od 3 gola razlike, pa je u 45. minuti rezultat glasio 21:18 za naš tim. Kada se činilo da će naši igrači ovu utakmicu rutinski privesti kraju, naš tim je vodio 23:21 u 53. minuti, uslijedila je serija promašaja sa šest metara, odnosno odbrana solidnog golmana Vogošće Haseljića, te potpuni preokret gostiju koji su u 59. minuti utakmice poveli sa 2 gola razlike, 26:24.

Iako u evidentnom šoku zbog gubitka prednosti koju su imali tokom cijele utakmice, naši momci na kraju pokazuju karakter te za 30 sekundi postižu 2 gola, Harmandić za 25:26, te Travančić sa pola terena na prazan gol, za konačnih 26:26.

Najefikasniji igrač u našoj utakmici bio je kapiten Harmandić sa 9 golova, Travančić je ponovo bio izuzetno dobar sa 6 golova, dok je Kapić postigao 5. Golman Grčo je zabilježio samo 6 odbrana u ovoj utakmici.

Iako su naši igrači i navijači sigurno razočarani zbog propuštene prilike da se u Visokom savlada favorizirani protivnik, ekipi RK Vogošća ipak treba čestitati na prikazanoj partiji te borbi tokom cijele utakmice. Uz neriješen rezultat na terenu, naši navijači su ipak odnijeli još jednu pobjedu na tribinama te im se još jednom zahvaljujemo na podršci tokom ove utakmice, ali i cijele sezone.

U narednoj utakmici RK Bosna Centrotrans Visoko gostuje RK Slavija iz Istočnog Sarajeva.

BOSNA: Grčo (6 odbrana), Pekić, Memić 3, Burić, Harmandić 9, Buljina, Čabaravdić, Kapić 5, Imamagić 3, Limo, S. Sirčo, Omanović, Keso, Skopljak, Travančić 6. Trener: Dragan Zovko.

VOGOŠĆA: Hadžić, Haseljić (14 odbrana, dva penala), Geko 1, Kadrić, Kreso 2, Korjenić 4, Zahirović, Pekić, Karamehmedović, Osmanhodžić 7 (6), Bosić 2, Čorbo, Smajilbegović 1, Jelačić 5, Kovač, Stojanović 3. Trener: Senad Skopljak.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top