Ugovore produžili Burić, Čolo, Sirčo i Travančić

Prijateljska utakmica: RK Bosna - RK Goražde

Upravni odbor RK Bosna nastavlja sa pripremnim aktivnostima za novu takmičarsku sezonu, uz jasne ambicije za ostvarivanje još boljih rezultata, pa su tako produženi ugovori sa Mahirom Burićem, Farukom Čolom, Enesom Sirčom te Eldinom Travančićem.

Tim povodom, naši igrači su izjavili:

“Zadovoljan sam i sretan što ću i naredne sezone nositi dres najdražeg i matičnog kluba. Hvala Upravnom odboru na povjerenju i dat ću sve od sebe da opravdam isto. Vjerujem da će naredna sezona biti još bolja i uspješnija, te da ćemo u Visoko donijeti barem jedan trofej”, kazao nam je Burić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu, te je bio jedan od naših najboljih igrača.

“Sretan sam što ostajem u Bosni i narednu sezonu. Vrlo lako sam se dogovorio sa upravom kluba, kojoj sam zahvalan na ukazanom povjerenju. Ekipa je prošle sezone pokazala da ima kvalitet i siguran sam da ćemo naredne sezone biti još bolji i da ćemo ostvariti iskorak u rezultatskom smislu.”, kazao je Travančić nakon potpisa novog ugovora.

“Nije bilo dileme da li ću ostati u Bosni i naredne sezone. Ekipa ima kapacitet za velike stvari i dat ću sve od sebe da ostvarimo zacrtane ciljeve koji nam je dao Upravni odbor. Hvala upravi na povjerenju.”, istakao je Sirčo.

Podsjećanja radi, Faruk Čolo je dres Bosne obukao na polusezoni i bio je pravo osvježenje za naš tim, a za vrlo kratko vrijeme postao je i ljubimac publike u Visokom. Koliko je bio bitan za našu ekipu u drugom dijelu govori i podatak da je uz kapitena Adnana Harmandića i lijevo krilo Emira Omanovića bio najbolji strijelac našeg tima u drugoj polusezoni! Faruku želimo puno sreće i još mnogo više golova u narednoj sezoni.

Dodatne informacije vezane za nastavak saradnje sa igračima iz prošle sezone te drugim pojačanjima će blagovremeno biti objavljene.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top