Uspješne mlade rukometne nade iz Visokog

uspjesne-mlade-rukometne-nade-iz-visokog

Izuzetno uspješan sportski vikend u Visokom kompletirale su mlade nade visočkog rukometa, koje su u derbi susretima južne grupe Omladinske federalne lige zabilježile domaće pobjede protiv vršnjaka iz sarajevske Škole rukometa “Sedmerac”. U KSC “Mladost” odigrano je pet susreta, a u svim starosnim kategorijama momci iz RK “Bosna Ekoenergija” su prikazali apsolutnu dominaciju i slavili ubjedljive pobjede.

Ekipe do 11 godina starosti (godište 2012. i mlađi) odigrale su dva susreta van konkurencije u kojima su Visočani slavili rezultatima 10:1 i 6:4.

Ekipa do 13 godina (godište 2010. i mlađi) bila je bolja rezultatom 21:15, a njihove nešto starije kolege, do 15 godina starosti (godište 2008. i mlađi) bile su također rapoložene, slavivši rezultatom 23:14.

Momci do 17 godina (godište 2006. i mlađi) odigrali su kvalitetan i efikasan susret u kojem je tim iz našeg grada trijumfovao rezultatom 27:23.

Druženje, sportsko prijateljstvo uz mnoštvo pozitivne energije ponovo su bili u prvom planu, a mladim nadama najpopularnijeg visočkog sportskog kolektiva čestitamo na sjajnim partijama i nastavku dominacije u južnoj grupi Omladinske federalne lige!

Visoko.co.ba/RTV Visoko/Slaven Mirković

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top