(VIDEO) Visočki rukometaši i košarkaši trebaju vašu pomoć u subotu!

(video)-visocki-rukometasi-i-kosarkasi-trebaju-vasu-pomoc-u-subotu!

U subotu će visočki rukometaši i košarkaši biti domaćini svojim protivnicima u KSC “Mladost” u Visokom. Njima su na rasporedu veoma bitne utakmice u borbi za opstanak u Premijer ligi, odnosno A-1 ligi, tako da im je potrebna i velika podrška sa tribina visočke dvorane.

Prvi će na teren košarkaši Visokog, koji će od 14.30 sati ugostiti ekipu Bošnjaka iz Hadžića, ekipu koja se bori za pozicije koje vode u play-off. Gosti imaju ulogu favorita, no visočka ekipa zna da je pobjeda imperativ i za njih u borbi za opstanak, tako da možemo očekivati veoma neizvjesnu borbu do samog kraja. Povodom ovog duela održana je press konferencija, na kojoj su se obratili trener Eldin Neimarlija te igrači Faris Hodžurda i Aid Vranić.

Nakon košarkaša, i visočki rukometaši će na parket dvorane “Mladost”. Oni će nakon dva neuspješna gostovanja odigrati meč protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak ekipe Iskre iz Bugojna. Domaći tim i dalje im problema oko zdravstvenog stanja nekoliko igrača, ali svi raspoloživi su obećali dati svoj maksimum kako bi došli do toliko željene pobjede u utakmici koja počinje u 18 sati. O tome su na press konferenciji govorili Faruk Halilbegović i Faris Žiga.

Visoko.co.ba/Neven K.

 

 

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top