Visočki rukometaši zablistali u kantonalnom derbiju, Bosna-Prevent – Čelik 35:29 (16:12)

c05b1933ba4625b1d80ed1eba425c6b7KSC“Mladost“. Gledalaca: 400. Sudije: Mladen Dragičević (Doboj) i Vladimir Križanec (Banja Luka). Delegat: Nedžad Rastoder (Goražde). Sedmerci: Bosna 7(6), Čelik 5(3). Isključenja: Bosna 8min, Čelik 2min.
BOSNA-PREVENT: En Sirčo (22 odbrane, 2 sedmerca), Pekić, Semić, Ahmetaš, Mimić 4, Skopljak 11(6), Burić 1, Omanović, Begić, Vranac, Hurem 9, Memić, Ahić 8, Antović, Limo, Imamagić. Trener: Edhem Sirčo.

ČELIK: Starčević (11 odbrana, 1 sedmerac), Beganović, Dervenčić 2, Ad.Begagić, Dominiković, Ćosić, Brkić, Kadić 11(3), Begović, Ivančev, Vidimlić, Al.Begagić 4, Martić 6, Kobilica, Šarenac 5, Duvnjak. Trener: Ljubomir Filipović.

Rukometaši Bosne-Prevent su u posljednjoj utakmici jesenjeg dijela sezone pred domaćim navijačima, odigrali ubjedljivo najbolju utakmicu ove sezone i sasvim zasluženo savladali Čelik sa 35:29. Od prve minute se kod domaćih rukometaša vidjela velika želja, ali i borbenost koju nismo baš često viđali ove sezone. Bosna-Prevent je od samog početka bila u vodstvu i vrlo brzo je bilo opipljivih tri razlike, a na poluvremenu i četiri. U drugom dijelu su visočki rukometaši odigrali vrlo zrelo i pametno, tako da Čeliku nisu dozvolili nijednog momenta da ugrozi vodstvo koje je na kraju došlo i do rekordne razlike od šest golova. Briljirao je golman Sirčo, ali je odličnu utakmicu odigrao i Ahić koji je bio pravi pokretač svih akcija, dok su se realizatorski istakli Skopljak i Hurem. Tek nakon ove utakmice, ostaje još veći žal za izgubljenim bodovima protiv Gračanice i Konjuha, koji su objektivno dosta slabiji timovi od Čelika, ali su iz Visokog odnijeli bodove, jer im je Bosna svojim lošim pristupom to dozvolila. Sada se nadamo da će ova odlična partija i velika pobjeda biti veliki podstrek za posljednje kolo prvog dijela sezone i gostovanje u Trebinju kod Leotara.
www.visoko.co.ba

{fcomments}

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top