Vogošća bolja od Bosne u derbi utakmici 24. kola

RK Vogošća - RK Bosna

Rukometaši Vogošće večeras su na svom terenu slavili protiv RK Bosna Centrotrans Visoko rezultatom 25:23 (poluvrijeme 14:12).

U utakmici koja je sa rezultatskog aspekta mnogo veći značaj imala za domaćina zbog borbe za titulu u ovoj sezoni, naši rukometaši odigrali su solidnu utakmicu, a stekao se utisak da su uz manje tehničkih grešaka, možda mogli ostvariti i povoljan rezultat.

Za RK Bosna Centrotrans večeras ponovo nisu nastupali Travančić i Čolo, a na listu povrijeđenih vratio se i Balta, koji je hrabro pokušao da pomogne svojim kolegama, ali se nakon par minuta uslijed povrede morao vratiti na klupu.

U takvoj situaciji bez 3 izuzetno bitna igrača u rotaciji, Vogošća je nešto bolje otvorila utakmicu, ali naši igrači su držali priključak, da bi čak polovinom poluvremena otišli i na “plus 2”. U tom periodu igre sa igrom u oba smjera posebno se istakao Mimić. Ipak, rukometaši Vogošće se nisu predavali te su nakon time-outa uspjeli da preokrenu rezultat, te poluvrijeme završe sa prednošću od 2 gola razlike.

U nastavku utakmice, naša ekipa je imala dosta problema u napadu, uz veliki broj tehničkih grešaka i nešto slabiju realizaciju sa krilnih pozicija, te su u takvoj situaciji posebno nedostajale i odbrane naših golmana, a na koje smo se već navikli u posljednjim utakmicama.

Desetak minuta prije kraja, Vogošća je već otišla na “plus 5”, no naši se do kraja nisu predavali te su praktično do posljednje minute pokušavali da stignu prednost domaćina, čak i u situaciji kada su igrali sa samo 4 igrača. Ipak, rukometaši RK Vogošća PH uz manje grešaka i više koncentracije su zasluženo slavili te uz remi Slavije i Izviđača, ponovo se ravnopravno uključili u borbu za titulu ove sezone.

U redovima Bosne, najviše golova postigao je kapiten Harmandić (7), a po 4 postigli su Omanović i Kapić, dok je Imamagić postigao 3.

Na kraju, vrijedi naglasiti da je na ovoj utakmici prisustvovao veliki broj navijača i ljubitelja rukometa iz Visokog, koji su uz fer i sportsko navijanje, na kraju aplauzom nagradili igrače oba kluba.

Narednog vikenda, RK Bosna Centrotrans Visoko igra posljednju prvenstvenu domaću utakmicu u ovoj sezoni, protiv RK Slavija, koji se još uvijek bori za opstanak.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top