Vogošća je favorit, ali Derventu možemo savladati

Rukometaše Bosne Centrotrans očekuju dvije vezane utakmice na domaćem terenu, s tim da ovog vikenda visočki rukometaši neće igrati, jer je prvi protivnik ekipa Vogošće, koja ima evropske obaveze i utakmicu u Slovačkoj, tako da u Visoko dolaze tek u srijedu. Četiri dana nakon toga Bosna Centrotrans dočekuje i Derventu. Danas su se povodom te dvije utakmice medijima obratili trener Zdenko Antović i srednji vanjski Adnan Balta:
Malo nam je ova odgoda poremetila koncepciju treninga, ali zbog evropskih obaveza Vogošće nije moglo drugačije pa nam ostaje samo da se prilagodimo. Lakše se diše nakon pobjede u Živinicama koja nije bila planirana, ali je dobro došla u dijelu sezone kada nam je raspored veoma težak i kada smo bili bez pobjede u prva tri ogleda. Nastavlja se serija teških utakmica i protiv Vogošće, kojoj želimo puno sreće u Slovačkoj i da našu državu dobro predstave, a kada je u pitanju naš međusobni ogled, jasno je ko je tu favorit i objektivno gledano je realno da mi veću pažnju usmjerimo na duel protiv Dervente sljedeće subote. Cilj su nam tri boda iz ova dva duela i smatramo da ćemo ih lakše osvojiti u tom subotnjem ogledu, a protiv Vogošće ćemo se boriti da pružimo što bolji otpor favorizovanom rivalu, rekao je Zdenko Antović.

Mislim da je Vogošća u ovom trenutku najbolja ekipa u Premijer ligi i već samim tim je jasno koliko će nam biti teško u srijedu, iako se može dogoditi da protivnik bude malo umoran. Dobro za nas je da smo u Živinicama uspjeli konačno jednu dramatičnu završnicu pretvoriti u našu pobjedu i malo se psihički podići, tako da sada nema prevelikog pritiska, posebno ne u duelu protiv Vogošće. Ako bi tu uspjeli nešto napraviti, bilo bi sjajno, ali mi ćemo bodove tražiti protiv Dervente koja je takođe vrlo kvalitetna, međutim, ne kao Vogošća i zato sam veći optimista za tu utakmicu, rekao je Adnan Balta.

Podsjećamo još jednom, Bosna Centrotrans u srijedu dočekuje Vogošću, a naredne subote ekipu Dervente.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top