Vratili se Burić, Balta i Skopljak, Buljina produžio ugovor

Nakon dovođenja novog trenera Dragana Zovke novi Upravni odbor je krenuo i u sklapanje igračkog kadra za narednu sezonu. Tako su se u RK Bosna Centrotrans u proteklom periodu vratili Adnan Balta, Mahir Burić i Enes Skopljak.

 

“Sretan sam zbog povratka u svoj matični klub. Novi Upravni odbor RK Bosna Centrotrans mi je predstavio svoju viziju i sviđa mi se projekt te želim biti dio ove priče. Visoko je grad rukometi zaslužuje jakog i respektabilnog premijerligaša. Hvala Upravnom odboru na ukazanom povjerenju, koje ću, vjerujem, opravdati na terenu”, kazao je Balta.

 

“Kada sam dobio ponudu Upravnog odbora Bosne Centrotrans nisam se dvomio, jer sam imao veliku želju da se vratim u svoj matični klub. Klub ima jasnu viziju i svidio mi se projekat. Vrlo lako sam postigao dogovor i drago mi je da ću ponovo nositi zeleni dres. Visoko je stara rukometna sredina koja zaslužuje jaku Bosnu i vjerujem da ovo nije kratkotrajni projekat, nego dugoročna priča, jer ovaj grad to zaslužuje”, kazao je Burić nakon potpisivanja ugovora.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo vratiti se u svoj klub. Ja Bosnu volim, spreman sam dati svoj maksimum i pomoći svome klubu da ostvari zapažene rezultate. Nadam se da će Visoko prepoznati kako kvalitetan klub ima i da će dvorana biti puna svaku utakmicu, jer mi to zaslužujem”, izjavio je Skopljak.

 

Osim tri povratnika RK Bosna Centrotrans je produžila ugovor sa pivotom Harisom Buljinom.

“Drago mi je što sam dogovorio produžetak saradnje s RK Bosna Centrotrans. Ovo je moj klub i iako je bilo nekih drugih ponuda, nije bilo dileme da li ću ostati ovdje. Nova Uprava radi odličan posao i vrlo brzo smo se dogovorili. Ja ću dati sve od sebe da opravdam povjerenje i znam šta se očekuje od mene, pa se ne bojim izazova. Vjerujem da će RK Bosna Centrotrans u narednoj sezoni igrati važnu ulogu u bh. rukometu”, kazao je Buljina, nakon potpisivanja ugovora.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top