Zovko: Svaka utakmica je novo dokazivanje, igramo sve bolje i bolje

Dragan Zovko

Pred utakmicu sa RK Maglaj, naš trener osvrnuo se na utakmicu sa RK Borac Banja Luka.

“I dalje mi je žao što nismo ostvarili pozitivan rezultat, barem remi, jer smo sami krivi. Prvi dio utakmice nismo igrali ono što smo dogovorili i to nam se ne smije dešavati. To je sada prošlost, ali je realno da smo mogli bolje proći. Imali smo svoju šansu, ne zato jer potcjenjujem Borac, nego što je bio protivnik pobjedljiva ekipa. Još ne mogu sebi da dođem”, kaže Zovko.

O RK Maglaj:

“Maglaj je napravio veliki posao i dalje pravi ono što treba. Nemaju ambicija da budu u top 3, ali rade konstanto. Trener Mašo Obralić to fino radi i ima rukomet u malom prstu. Maglaj igra disciplinovano, nisu najbrži ni najjači, ali od svih ekipa u BiH su najdisciplinovaniji. Zna se ko šta radi i svaki napad je najavljen. Bit će to za nas to jako nezgodan protivnik. Oni nemaju ovdje šta da izgube i doći će rasterećeno.”, rekao je Zovko i dodao:

“Svaka utakmica je jedno novo dokazivanje i šansa da s ovom ekipom pošaljemo poruku navijačima. Ne slažem se s nekim opservatorima da ekipa igra toplo-hladno, nego igramo sve bolje i bolje. U ovom prvenstvu ima dosta zanimljivih utakmica. Mnogo respektujem Maglaj jer imaju odličnog trenera, koji pokušava sve varijante tokom meča. Nadam se pobjedi, dobroj borbi, želim da igrači shvate da nema lagane pobjede.”

Trener našeg kluba poziva navijače na utakmicu sa RK Maglaj večeras od 20 sati u KSC Mladost Visoko.

“Nadam se da će biti i naših vjernih navijača, koji podržavaju naš projekat, a rezultati će doći ako se u glavama budemo ponašali profesionalno i vjerujem da možemo uspjeti.”, zaključio je Zovko.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top