Zrinjski bolji od Bosne u Mostaru

Zrinjski Mostar - Bosna Visoko

Ni u desetom kolu Premijer lige za rukometaše naša ekipa nije uspjela pronaći način kako da dođe do prvih bodova u gostima. Bolji od naše ekipe ovaj put bio je Zrinjski iz Mostara, koji je slavio sa ubjedljivih 36:26 (poluvrijeme 15:13).

Nakon ujednačenih prvih 7-8 minuta, Zrinjski je bolje igrao tokom većeg dijela prvog poluvremena, no naši momci su pred kraj poluvremena ipak uspjeli konsolidovati redove te smanjiti zaostatak na 2 gola razlike.

Vjerovali smo da je to nagovještaj bolje igre u nastavku, no ispostavilo se da je drugo poluvrijeme ujedno bilo i najlošije za naš tim od početka sezone, pa je Zrinjski slomio otpor našeg tima već početkom drugog poluvremena, a posebno nakon isključenja Travančića.

Zrinjski su do nove pobjede predvodili Bošković i Vistorop sa 10, odnosno 9 golova, dok su u našem timu po 5 golova postigli kapiten Harmandić, Imamagić i Limo.

Bez obzira na poraz, naš tim se mislima treba okrenuti već narednoj utakmici, kada u Visoko dolazi ekipa RK Vogošća. Utakmica protiv RK Vogošća igra se u subotu, 9. decembra, od 19 sati u KSC Mladost Visoko.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top