4 selekcije RK Bosna Visoko izborile nastup na državnom prvenstvu

RK Bosna Visoko

Selekcija godišta 2002. završila je na prvom mjestu u svojoj grupi, uz 12 pobjeda, 1 poraz i 1 neriješen rezultat, te na taj način ostvarila direktan plasman na državno prvenstvo.

Selekcija godišta 2004. je na žalost naša jedina selekcija koja nije ostvarila plasman na državno prvenstvo, a ispred naših mladih rukometaša našli su se RK Radnički, MRK Goražde i RK Respect. U 14 odigranih utakmica, naši rukometaši su ostvarili 8 pobjeda, 1 neriješen rezultat i 5 poraza.

Selekcija godišta 2006. je bila uvjerljiva te je zabilježila svih 10 pobjeda u svojoj grupi, uz posebno impresivnu gol razliku u odnosu na ostale timove, a uspješni su bili i naši najmlađi rukometaši koji igraju ligaško takmičenje, godište 2008., koji su u 6 utakmica zabilježili 4 pobjede, 1 neriješen rezultat i 1 poraz, što je bilo dovoljno za prvo mjesto i plasman na državno prvenstvo.

Na kraju, vrijedi spomenuti još da su se na državno prvenstvo direktno plasirali i naši rukometaši godišta 2000., budući da ostale ekipe iz lige nisu prijavile ovu starosnu kategoriju.

Uz nadu da će ove godine državno prvenstvo za rukometaše biti organizovano, svim našim mladim rukometašima i stručnom osoblju UO RK Bosna Visoko čestita na postignutim rezultatima u ovoj sezoni.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top